Fiksut välipalat – Mitä mukaan eväsreppuun?
29.5.2019*Kaupallinen yhteistyö Arlan kanssa*
Esikoiseni on vasta 6-vuotias, mutta hänellä on jo kolmet futistreenit viikossa ja niiden päälle vähintään yksi pelipäivä. Tämän lisäksi meidän 4-vuotiaalla on kahdet futistreenit viikossa ja hänelläkin enenevissä määrin peli/turnauspäiviä. Kun kolmaskin poikamme alkaa harrastaa, alkaa logistiikka käydä haastavaksi kun pelejä on milloin missäkin pitkin pääkaupunkiseutua. Onni on läsnäolevien ja osallistuvien isovanhempien lisäksi monet tutut futisperheet, keiden kanssa pyrimme sopimaan vientivuoroja tarpeen tullen.
Tälläkin hetkellä esikoisen joukkue on mukana piirisarjassa, jota pelataan joka keskiviikko toisella puolella Helsingin keskustaa. Paikalla pitää olla 17:10, joten jokainen keskiviikko haen lapset päiväkodistaan kello 16:00, minkä jälkeen tullaan ripeästi kotiin vaihtamaan vaatteet, pakataan eväät mukaan ja suunnataan matseihin. Mieheni on usein samaan aikaan itse töissä, joten vaihtoehtona ei ole jättää nuorempia kotiin, vaan kaikki suuntaamme veljen peleihin. Täten välipalojen suunnittelu pitää tehdä ennakkoon ja järkevästi. Miten saan säilytettyä poikien voimat ja vireen kentällä ja kentän laidalla kunnes on aika mennä kotiin ja syödä illallinen?
Milloin välipala kannattaa syödä?
Välipalojen syömisellä on usein huono maine, mutta turhaan: välipala auttaa pitämään nälän poissa aterioiden välillä. Me suosimme terveellisiä, maistuvia ja luonnollisia vaihtoehtoja. Ruokailutottumukset vaikuttavat suoraan siihen, miten hyvin pystymme ylläpitämään energiatasomme pitkin päivää. Muutama terveellinen valinta päivän aikana auttaa pysymään hyvässä vireessä luonnollisesti, ilman turhia energiapiikkejä ja energiatason romahduksia. Ruoka on kehon parasta polttoainetta, ja kolme terveellistä ateriaa päivässä on aina hyvä tapa syödä. Mutta mitä kun tällaisten pelitapahtumien takia ateriaväli venyy? Jos aterioiden väli on yli viisi tuntia, kannattaa syödä terveellinen välipala, niin energiataso pysyy tasaisena pitkin päivää. Etenkin silloin, kun tarvitset lisää keskittymiskykyä ja voimaa, kuten kuntosalilla, töissä, hakiessasi lapsia koulusta ja lasten harrastusten venyttäessä illallista pidemmälle iltaan.
Mitä minä sitten pakkaan yleensä mukaan poikien eväsreppuun? Mitkä ovat fiksuja välipaloja?
Välipala on kuin pieni ateria, joten varmista, että se sisältää riittävästi ravinteita, proteiinia, kuituja, kasviksia tai hedelmiä, niin pysyt hyvässä vireessä ja vältät kovat energiapiikit. Terveellinen välipala sisältää kuitua ja proteiinia, mahdollisimman paljon vitamiineja ja kivennäisaineita kaloria kohti ja vain vähän suolaa ja lisättyä sokeria. Proteiini ylläpitää lihasmassaa ja luuston kuntoa. Maitotuotteissa on luontaisesti paljon proteiinia, joten maidon tai jogurtin lisääminen smoothieen tai puuroon tekee välipalasta maukkaan ja täyttävän.
Meidän eväsreppu
- Tuoreita marjoja (mukana usein mustikoita ja vadelmia)
- Tuoreita hedelmiä (mukana usein banaania ja persikoita)
- Jotain maitopohjaista (juotavat smoothiet poikein suosikeita, esim Arla & More Oats & Yogurt ananas-kookos tai eriliaset jugurtit ja rahkat)
- Valmiiksi tehty eväsleipä
- Vettä
- Pillimehu
Täyttävä ja terveellinen
Arla & More tuoteperhe on erinomainen kiireisiin päiviin. Valikoimasta löydät ravitsevat ja täyttävät, proteiinipitoiset kaurapuurot sekä smoothiet ja jogurtit, jotka sisältävät hyvän määrän kuituja ja proteiinia. Ne ovat astetta täyttävämpiä, sillä niiden sekaan on lisätty mm. tattaria, siemeniä ja kauraa. Sarjan uutuus on Skyr & Seeds välipala, joka koostuu kahdesta herkullisesta kerroksesta; alla kirsikkaa ja mustikkaa (tai vadelmaa ja persikkaa) sisältävää marjavalmistetta sekä päällä täyteläistä, proteiinipitoista ja rasvatonta skyriä. Mukana auringonkukan- ja unikonsiemeniä sekä tattaria, eikä tuote sisällä keinomakeuttajia.
Terveellinen välipala antaa lisää energiaa aterioiden välillä ja auttaa jaksamaan ja keskittymään. Elintärkeitä meidän perheessä, missä harrastetaan ja liikutaan paljon. Tällaisina pidempimä pelipäivinä hyvällä aikataulu- ja evässuunnittelulla pääsee todella pitkälle.