CATEGORIES

Rikkoutuneen puuterin elvytys

28.3.2014

Tuleepa nyt kosmetiikka-aiheisia postauksia! Mutta ei hätää. Eilen käytiin siskon kanssa kuvaamassa päivän asu -materiaalia kasaan, kun mieheni oli pitkästä aikaa taas hetken kotona ja sain pojan hyvään hoitoon. Niitä siis luvassa seuraavaksi. Sitä ennen haluan jakaa tämän vinkin, koska poikkeuksellisen epäonnen takia tämä asia on noussut puheenaiheeksi usean eri ystäväni kanssa lähiaikoina.

Onko sinulle käynyt niin, että se ihana (ja jopa kallis) meikkipuuteri tai luomiväri on tipahtanut lattialle ja mennyt siinä rytinässä tuusannuuskaksi? Kiroillen sormet likaisina poimit puuterin palat lattialta, heität arvokkaan tuotteesi roskiin ja ostoslista kerääntyy jälleen yhdellä tuotteella. Tähän on kuulkaas toinenkin keino! Monista blogeista olen jo asiasta lukenut, mutta jostain kumman syystä tämä tieto ei ole vielä ystäviäni tavoittanut: Voit korjata rikki menneen tuotteen alkoholin avulla! Enkä tarkoita sitä, että vetäiset ketutuspäissäsi viinilasin enemmän siellä tyttöjen illassa, kun kiroat kalliin meikkipuuterin hukkaan menoa.

Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset: Keräät kaikki puuterinpalaset takaisin puuterikoteloon, lisäät pirstaloituneen kosmetiikan sekaan kirkasta alkoholia (mieluiten yli 75% tujua kamaa), tämän nesteen avulla sekoitat puuterin pikkuhileet yhtenäiseksi mössön omaiseksi massaksi, tasoitat, annat kuivua yön yli ja tadaaaaa – ketutus on aamulla kadonnut. Puuteri on yhtä käyttökelpoinen, kuin ennen suusta päässeitä ärräpäitä.

Tässä video-opastus meikkipuuterin pelastukseen:

Oletko sinä ehtinyt tätä kikkaa jo kokeilla?

36 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • ...

    Tyhmä kysymys mutta voiko tuossa käyttää kynsilakan poistoainetta

  • Sonja

    Esim. lääkärit saavat haltuunsa todella korkeaprosenttista alkoholia :)

  • Saaramaria

    Hei kiitos! Juuri nyt kylppärissä odottaa yksi rikkinäinen puuteri.. mä olen aiemmin kalliimpien tuotteiden kohdalla niellyt tappioni ja käyttänyt sitä suttuista, rikkinäistä, joka paikkaan leviävää tuotetta edelleen. Mukaanhan sitä ei mihinkään enää voi ottaa, ellei halua kuorruttaa laukun / meikkipussin tmv. sisältöä samalla myös :D
    Mutta nyt ei kun korjaamaan, kaapista löytyy ainakin haavanpuhdistusainetta ja jotain kirkastakin, kun kaivelee :D
    Kiitos!

  • Toistaiseksi ollaan onneksi vältytyy näiltä vahingoilta, mutta laitetaan kikka muistiin :) Huulipunakikkaa pääsinkin jo kokeilemaan ja totesin toimivaksi!

  • sanniii88

    Kuten sanoit niin ainakin Manner-Euroopassa 90% alkoholia myydään ihan ruokakaupoissa, nimim. usein sitä Suomeen rahdannut (tää kuulostaa nyt tosi hämärältä mutta ihan laillisiin tarkoituksiin kuitenkin :D) Saattais ihan Virosta löytyy samalla tavalla?

  • Roosa

    Vinkkinä kaikille, ettehän marssi Alkoon, vaan apteekkiin. Alkosta ei 70% alkoholia saa, vaan apteekista. : )

    • Mrs.V

      No sellainen kutina mullakin oli :) Kiitos paljon tiedosta! :)

  • Mimmi

    Alkohan ei tosiaan myy vodkaa tujumpaa alkoholia, eli tuo “denatoroitu sprii” jota pitäisi käyttää rikkoutuneeseen tuotteeseen on ainoastaan reseptillä saatavaa tavaraa eikä sitä kyllä kovin heppoisin perustein lääkärissä määrätä :/ Muuten kyllä loistava vinkki!

    • Mrs.V

      No itselläkin oli sellainen mielikuva koko ajan, että menisin apteekkiin ja ostaisin tätä sellaisessa valkoisessa pienessä muovipullossa – joka menisi myös desinfinointiaineena? Mutta hyvä tietää, että tarttee reseptin!

      • Tiiasara

        Lääkärit saa Suomessa kirjoittaa pirtua (Spiritus fortis) muistaakseni 2-3 litraa kahdessa vuodessa ja ne on pro auctore-reseptejä eli ei niitä potilaille kirjoiteta. Ainakaan en ole kuullut moisesta (toki joskus joku jossain…) MUTTA Virostahan saa Viru Valgeeta jossa on 80% :)

  • Elina

    Itse joskus testasin sellaista, että murensin puuterin hienoksi jauheeksi, laitoin jauheen rasiaan ja painelin sormilla sen tiiviiksi massaksi pohjaa vasten. Tämä toimi erittäin hyvin(ainakin siinä kyseisessä puuterissa), mutta oli melkoisen sottaista puuhaa vain :)

  • Minä korjailin viime syksynä sekä hajonneen puuterin että poskipunan. Tosin käytin haavanpuhdistusainetta, joka toimi ihan mainiosti! :) Tässä mun prosessini http://purkkapallopurkkaa.blogspot.fi/2013/11/poskipunan-ja-puuterin-korjaus.html

    Tuohon alkoholiasiaan muuten vielä, että sen vuoksihan sen pitää olla mahdollisimman isoprosenttista alkoholia, että se haihtuu pois.. jos sitä jättäisi vaikka ihan sellaisenaan pieneen kippoon niin siitäkin alkoholi haihtuu pois ja mitä enemmän siis prosentteja, sitä enemmän nesteestä pois haihtuu. Minä en ainakaan ole huomannut, että käytössä olisi tullut mitään ongelmia iholle tuosta korjauksessa käyttämästäni aineesta ja molemmat ovat edelleen lähes päivittäin käytössä! :)

  • Asta

    Muuten hyvä vinkki, mutta mistähän sitä tuollaista alkoholia sitten saa? En muista tarkkaan mikä on korkein Alkossa myytävän tuotteen alkoholipitoisuus, mutta ei se kyllä yli 50% muistaakseni mene.

    • Asta

      Sori, korjaan, vodkat pikkupullossa taitaa olla 50-60%.

  • MS.L

    Olet kaikkien aikojen lempi blogisti. Olet uskomattoman tyylikäs, kaunis ja säteilevä. Olisi tosi hienoa lukea blogistasi kevään ja kesän trendivärien yhdistämisestä erilaisiin hiustyyleihin tai meikkeihin. Varmasti monet lukijat ( itse mukaanlukien) miettii näitä asioita kevään korvilla. Kiitos vielä mahtavasta blogista ja sen tuomasta päivittäisestä lukuelämyksestä.

  • Onneksi näiltä rikkoutuneilta puutereilta yms olen itse välttynyt ja ne muutamat kerrat kun se puuteri sitten on mäsähtänyt lattiaan, on tuote onneksi muutenkin ollut suhteellisen lopussa! Tää on kyllä sellanen vinkki ettei monikaan välttämättä tiedä! :)

  • Satu

    Miten ihmeessä, olenkaan missannut näin hyvän vinkin. Ja niin monta luomiväriä kun olen hukannut roskikseen. KIITOS! Testaan takuullta kun taas seuraavalla kerralla onnistun rikkomaan meikkejäni.

  • Linda

    Itse oon kokeillut tätä samaa kikkaa, ja olen käyttänyt desifiointiainetta. (Luin senkin jostain blogista) ja sekin toimii hyvin, vaikka aluksi mietinkin miten iho reagoi pidemmällä käytöllä, mutta onneksi iho ei ole reagoinut mitenkään!:-) eli suosittelen!

  • Tiia

    Juuri haihtumisen takaamiseksi kannattaa käyttää mahdollisimman suuriprosenttista alkoholia. Mitä enemmän alkoholia tuotteessa on, sitä vähemmän siitä jää mitään ns apuaineita jälkeen, koska kaikki puhdas alkoholi haituu pois. Videon tuotteessa taisi olla vain 50% alkoholia, jolloin puolet on jotain muuta tavaraa (käsideseissä yleensä glyseriiniä tms) ja sitä kyllä varmaan jää osaksi meikkiin.

    • Mrs.V

      Mahtva huomio! Kiitos paljon Tiia! Eli käykää hankkimassa 100% alkoholia! :) Hyvää viikonloppua vaan ;)

      • Anniina

        “Vedetöntä etanolia, ”absoluuttista alkoholia” voidaan valmistaa kolmikomponenttitislauksella esimerkiksi bentseenin kanssa. Tällöin vesi-bentseeni-atseotrooppi kiehuu erillisenä komponenttina, ja etanoli kiehuu lähes puhtaana. Myös eteenin ja veden reagoidessa syntyy etanolia. Puhdasta etanolia ei voida säilyttää kosketuksessa ilman kanssa, sillä ilmankosteus absorboituu siihen välittömästi. 100-prosenttista etanolia on käytännössä lähes mahdotonta valmistaa, koska etanoliin jää ennemmin tai myöhemmin aina hiukan vettä tai muita epäpuhtauksia.” Wikipedia.

      • Marry me

        Öö, mistäs tuollaista 75- tai 100-prossasta alkoholia mahtaa tavallinen kuolevainen pikku kätösiinsä saada?
        NImimerkillä “monta kertaa olis jo ollut käyttöä…;)”

        • Mrs.V

          Toivottavasti joku paremmin tietävä voi vinkata mistä sitä saa Suomesta? Itse olen kerran ostanut 100% (vai oliko vähän reilu 90%) alkoholia Espanjasta – ja sen ostin _ihan tavallisesta_ ruokakaupasta. Maan erot :O Ja se löytyi saniteettiosastolta – ja sitä argentiinalainen ystäväni käytti ehkäisemään alkavan huuliherpesksen :O Toimi sekin.

          • Simppa

            Mä teen nää korjausprosessit tolla desifiointiaineella, mitä laitetaan kun tulee haava etc. On toiminu tosihyvin, sillä niissä sitä alkoholia on enemmän kun nissä Alkon vodkapulloissa :) Kirjottaa gooogleen desifiointiaineen alkoholipitoisuus niin löydät helpommin blogivinkkejä korjailuun kuin sen aineen pitoisuutta :D

          • Mrs.V

            Ihan mahtavaa. Kiitos paljon Simppa! :)

      • Johanna

        Pakko homauttaa, että yli 80% alkohlia saa myydä tai pitää hallussa ainoastaan erikoisluvalla, Suomen lainsäädäntö ei salli 100% etanolia myydä. Ei varmaan kantsi Alkosta lähteä etsimään siis. Mutta kiitti vinkistä, toimiskohan poskipunan kanssa, täytyy kokeilla :)

        • Mrs.V

          Tämä on minulle uusi tieto! Olisikohan sitten jossain saatavilla 70-80% alkoholia sitten tällaisiin saniteetti tarkoituksiin?

          • Serafia

            Septidinissä tosin on vettä enemmän kuin alkoholia, eli ei sekään se parhain ole. Siksi kuivuminen kesti kauemmin kuin yön yli.

          • Serafia

            Apteekeista olettaisin. Mä olen kyllä käyttänyt ihan septidiniä sen muutaman kerran.

      • Riksu

        Hih hii, voin kertoa, että saattaa olla pikkasen vaikeeta hankkia 100 % alkoholia :)

  • Belledejour

    Pitää kokeilla! Hyvä läppä mennä Alkoon hakemaan sit sitä tujua kamaa, yli 75% hyi hemmetti… :D

    • Mrs.V

      Kuulema toimii! Itse en ole vielä joutunut (kumma juttu – koska oon tajuton rähmäkäpälä Ja mielellään vielä niin kirkasta kuin mahdollista.:D Hyvää perjantaita ja viikonloppua vaan ;) :D

  • Maija

    Olet kyllä niin huumorintajuinen ja hauska
    Kirjoittaja, siksikin jäänyt koukkuun tänne blogiisi. Täytyypä kokeilla kikkaa, olen juuri
    Se kiroilija tässä tapauksessa… Ihanaa, aurinkoista kevättä!

    • Mrs.V

      Voi kiitos :) Mukavaa, että kirjoitukseni voivat tuoda hymyn huulillesi! :) Hyvää kevättä! :)

  • Hanna

    Ensimmäisenä tulee mieleen, että miten tuo alkoholi vaikuttaa iholla? Onko kukaan käyttänyt pidempään näin korjattua tuotetta, että voisi kertoa onko iho kuivunut / kiristänyt tms. enemmän? Itse olen käyttänyt rikkinäisiä tuotteita ihan vaan sudilla rikkinäisistä paloista :)

    • Mrs.V

      Samaa kysyi siskokin kun tätä opetusvideota katsottiin, mutta sitten vähän lisää näitä videoita ja opastuksia katsottuamme siihen kysymykseen annettiin tällainen vastaus: Suuressa osassa meikeistä käytetään kirkasta alkoholia tekovaiheessa, kuten tässäkin tapauksessa se alkoholi vain tiivistää massan ja haihtuu siitä pois – eli sen ei pitäisi mitenkään vaikuttaa ihoon vaan puuteri on ihan saman tuntuinen kuin ennenkin.