*Kaupallinen yhteistyö If Vakuutus*
Oman rakkaan isoisäni elämän motto oli:
“Usko aina parasta, mutta varaudu pahimpaan.”
Olen ottanut tästä useasti kuulemastani lauseesta suuresti vaikutteita, koska huomaan toimivani monessa tilanteessa samoin. Se saattaa kuulostaa siltä, että suhtautuisi elämään ikäänkuin lasi puoliksi tyhjä mentaliteetilla, mutta itse koen päinvastoin. Koen, että on hyvä olla tietoinen mahdollisista riskeistä ja realiteeteista sekä olla niihin varautunut. Esimerkkinä vaikka tulipalon varalle laadittu poistumissuunnitelma. Todennäköisyydet rakennuksen palamiselle ovat pienet, mutta kun on olemassa valmis suunnitelma senkin varalle, tuo se rauhaa ja levollisuutta nykyhetkeen, kun tietää hädänkin keskellä juuri miten toimia.
Kun vuonna 2011 aloimme odottaa esikoistamme olimme onnemme kukkuloilla. Lapsi oli hartaasti toivottu ja unelmiemme täyttymys. Ensimmäinen asia mitä ostimme syntymättömälle lapsellemme ei ollut suloinen pieni body, pinnasänky tai vaunutkaan. Ensimmäinen ostamamme asia lapsellemme oli Ifin vauvavakuutus. Raskauden alkuvaiheessa jännitin suuresti mahdollista keskenmenoa. Kuukausien edetessä todennäköisyydet raskauden hyvään etenemiseen nousivat, mutta sitten alkoi jännittää uusi vaihe: synnytys. Oltaisiin taas uuden äärellä ja koin ettei synnytystä voisi erityisemmin suunnitella – vaikka neuvolasssa pyydettiinkin laatimaan “oma synnytyssuunnitelma”. Tärkeää oli minusta tietää mitä vaihtoehtoja kivunlievitykseen oli ja millaisissa erilaisissa asennoissa voisikin synnyttää, mutta tarkkoja suunnitelmia en halunnut tehdä. Koin vahvasti, että menen oman fiiliksen mukaan siinä tilanteessa. Se oli minun “suunnitelmani”. Koen, että tällainen levollisuus ja rauha uuden äärellä tuli pitkälti siitä, etten ollut suunnitellut tulevaa, mutta kylläkin huolellisesti valmistautunut siihen. Suurimpana helpotuksena koin ottamamme vauvavakuutuksen, joka oli turvaverkkomme. Esimerkiksi jos lapsi olisi syntynyt keskosena, olisi lapsivakuutus korvannut lapsen hoitokuluja noilta kriittisiltä ensimmäisiltä viikoilta. Minulla oli synnytyksen lähestyessä luotto siihen, että vaikka jokin menisikin pieleen, minulla olisi turvaverkko alla. Toistin saman kaikkien kolmen lapsemme kanssa ja voin kiitollisena sanoa, että minulla on erittäin onnelliset ja ihanat synnytyskokemukset kaikista kolmesta kerrasta. Kaikissa synnytyksissä menin omaa kehoani kuunnellen sekä ammattilaisiin ja turvaverkkoon luottaen.
Lapsen synnyttyä Ifistä ostamamme vauvavakuutus muuttui automaattisesti lapsivakuutukseksi. Koska kuten äitini lempeästi sen ilmaisi keskenmenosta murehtiessani:
“Lapsesta kannettu huoli ei hellitä tietyllä raskausviikolla, vaan se huoli on mukana lopun elämää. Huoli vain muuttaa muotoaan. Sitä on vanhemmuus.“
Kolmen aktiivisesti harrastavan lapsen äitinä kahdeksan vuoden aikana on sattunut ja tapahtunut. Suureksi onneksemme olemme välttyneet suuremmilta haavereilta. Tosin kiitos vakuutuksien, olemme hyvin pienellä kynnyksellä voineet mennä lastenlääkärille milloin mistäkin vaivasta nopeasti ja varmistua oikeasta hoitotavasta. Erittäin helpottava asia varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla kun kaikki on uutta. Lapsivakuutus kattaa tapaturmat ja sairaudet sekä korvaa lääkärikulujen lisäksi myös lääkkeitä. Olemme asioineet lastemme kanssa pääsääntöisesti lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätissä, missä on ollut myös kätevä suorakorvaus mahdollisuus. Pienten lasten kanssa kädet ovat aina täynnä, joten helpottaa kuittirumbaa suuresti kun lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi ja sinä maksat useimmiten vain omavastuun. If Suorakorvauspalvelu on mahdollista kaikissa Terveystalon ja Mehiläisen, Pikkujätin ja Aavan yksityisasiakkaita palvelevissa toimipisteissä sekä Mehiläisen Digiklinikalla. Lisätietoa lapsivakuutuksesta löytyy täältä.
Olen vuosien saatossa ilokseni huomannut, että elämä kantaa ja useimmiten käy hyvin. Omaan elämään on tuonut hurjasti levollisuutta tieto siitä, että jos pahin kävisikin, minulla on sen varalle suunnitelma. Synnytystä kuin elämääkään ei voi liiaksi suunnitella, mutta elämän epävarmuutta on helpompi sietää, kun on varautunut mahdollisiin vastoinkäymisiinkin. Hetkeen ja elämään on mutkattomampaa heittäytyä täysillä, kun ei tarvitse pelätä tippuvansa tyhjän päälle onnettomuuden edessä. Turvan tuntu auttaa elämään täydemmin, kun uskaltaa rohkeammin tavoitella niitä haluamiaan asioita. Ajatus nuoralla kävelystä toiseen päähän on jopa mahdollinen, kun alla näkyy turvaverkko. Kun pahimpaan on varauduttu, olo on kevyempi ja on helpompi uskoa siihen, että kaikki menee hyvin.
Kuvat Niki Strbian